Izrađujemo proizvode od domaćih sastojaka, visoke čistoće, organskog porijekla, zdrave za čovjeka i okoliš.


Prirodno je zdravo!


Sastojci


U stvari, većina naših proizvoda su jestiva! Samo, oprez! Debljaju. Srećom, možete ih koristiti u svakom godišnjem dobu, u neograničenim količinama na vašoj koži. Ona će vam biti zahvalna. Jer svaki sastojak je izašao iz prirode i koža ga  prepoznaje i voli. Sa takvim sastojcima nikada neće doći do «prezasićenja proizvodom» a da ne spominjemo iritacije, alergije, isušenost kože- sve moguće česte posljedice korištenja industrijske kozmetike.

MASLINOVO ULJE


Hrvatski maslinari nikada neće precijeniti svoje ulje jer kolika god bila cijena ona je dostojna njegove izvrsnosti! Nezagađeno tlo, puno sunca i tradicionalni način uzgoja i berbe daju mu kvalitetu i postavljaju na vodeće mjesto.
Bogatstvo proteina, minerala i vitamina hladno prešanog maslinovog ulja čini ga posebno pogodnim za kozmetičke pripravke. Ono pruža izvrsnu njegu ali je i ljekovito, pomaže u tretiranju oštećene kože i raznih oboljenja poput ekcema, dermatitisa i sl.

BADEMOVO ULJE


Sastav bademovog ulja, po istraživanjima, u mnogome je sličan lipidnom sastavu bebine kože i takvo svojstvo daje mu prednost u odabiru tvari za prirodnu kozmetiku. Lako se upija, odgovara svim tipovima kože ali posebno je korisno suhoj i osjetljivoj koži.

ULJE PŠENIČNIH KLICA


Tople, tamno crvene boje, gusto i osobito mirisno, hladno prešano ulje pšeničnih klica poželjno je za vanjsku i unutarnju uporabu. Redovitom vanjskom primjenom ovog ulja postiže se puno vidljivih učinaka poput blistavog tena, smanjenja bora i mekane kože. Obilje vitamina, osobito vit. E, nezasićenih masnih kiselina poput omega 3, linoleinske kiseline te minerala koje sadrži daje mu visoke terapeutske i antioksidativne sposobnosi. Ima sposobnost stabiliziranja drugih ulja sa kojima je pomiješano pa u našim proizvodima služi i kao prirodni konzervans.

PČELINJI VOSAK


Nerafinirani pčelinji vosak otkupljujemo od domaćih pčelara i upućeni u smještaj košnica i njihov rad znamo da je riječ o kvalitetnoj sirovini koja ima visoku čistoću i ljekovitost.
Osim što služi kao emulgator u našim kremama, on apsorbira vlagu iz zraka, zaštićuje kožu, i čini je mekom. Pri postupku proizvodnje osobito pazimo da temperaturom ne naštetimo njegovu bogatom sastavu aktivnih tvari te da sačuvamo ugodnu aromu meda u kremama.

ETERIČNA ULJA


Ekstahirana od plodova, lišća ili cvjetova, eterična ulja su moćno sredstvo da nam stvore ugodu, pomognu ozdraviti i uljepšaju život. Osim njihovih dokazanih ljekovitih svojstava, volimo ih jer nam omogućuju uzbudljiva olfaktivna iskustva i pomoću njih se odmah nađemo u prirodi. Zbog takvih značajki a i zbog težnje da s potpunim povjerenjem i drugi put a ne samo prvi dođete kupiti naš proizvod mi smo izabrali najčišća eterična ulja, provjerenog porijekla, kontrolirana i sa laboratorijskim certifikatima.

 

Dobrodošli u svijet Herbae Dalmatiae!


U suncem okupanom mediteranskom vrtu hrvatske obale, daleko od stvarnosti urbanog života, rastu darovi majke Zemlje.
Od 2007. godine tvrtka Herbae Dalmatiae osmislila je paletu organskih proizvoda načinjenu na osnovi dalmatinskog djevičanskog maslinova ulja i pridružila se onima koji žele obnoviti iskonsku, harmoničnu vezu čovjeka i prirode.